A visszafordulás pszichológiája – WordPress Weboldal optimalizálás 2018

Ha a weboldalad nem töltődik le elég gyorsan, a látogatód ahelyett, hogy várna, inkább visszafordul és más (irreleváns, de gyorsan letöltődő) oldalakon próbálja megtalálni az információt, amit keresett.

Mivel a weben elképesztő mennyiségű információ található, valószínűleg előbb-utóbb meg is találja amit kereset – sajnos ez azt is jelenti, hogy a Te oldaladra valószínűleg soha nem tér vissza.

Mindezt azért, mert megelégszel a weboldalad mostani állapotával, pedig egyszerű eszközökkel sokkal gyorsabbá tehetnéd. Itt bemutattam, hogyan csökkentheted a képek méretét az optimus pluginnal.

Persze, ez csak tűzoltás, de elengedhetetlen a weboldal optimalizálásához. Az igazi, ha egy komoly hostingon tartod a weboldalad, nem pedig megosztott tárhelyen, ahol osztoznod kell az eleve kevés erőforráson más oldalakkal is.

Tehát, ahogy azt említettem, a látogató inkább keres egy irreleváns, de gyorsan betöltődő oldalon ahelyett, hogy kivárná amíg a releváns, de lassú oldal felfedné előtte keresése tárgyát.

Ez pedig hasonló ahhoz, ami a Houstoni repülőtéren történt még 2012-ben, és egy okos változtatással oldották meg, hogy az elégedetlen utasok ismét nyugodtabban kapják meg a poggyászukat.

Pszichológia a gyakorlatban

Történt ugyanis, hogy a reptéren annyira közel volt a futószalag, hogy az utasok mindössze egy percnyi séta után odaértek. Majd átlagosan 7 percet várakoztak arra, hogy megkapják a poggyászt, így sokan panaszkodtak a lassú kiszolgálásra – biztosan nem jártak még a Liszt Ferenc repülőtéren…

Tehát, a menedzsment előjött egy ötlettel, ami megoldja a problémát. Egyszerűen átirányították a csomagokat a gép landolásától legtávolabbi csomagkiadóhoz.

Így az utasoknak hat percet kellett gyalogolniuk, majd nagyjából 2 percen belül megkapták a csomagokat.

Tehát a kulcsszó a tétlenség – különösen a mai felgyorsult világban. Hiszen amígy gyalogolnak, nem kell ücsörögniük és semmit tenni, az a két perc várakozás pedig teljesen elfogadható.

De Te hogy tudod kiküszöbölni a várakozást?

WordPress weboldal optimalizálása

Az egyetlen – mindenhol működő gyakorlat – a weboldal optimalizálása, amely magában folgalja a gyors hostingot, az okosan kódolt sablont és a tartalom optimalizálását.

Ajánlott hosting:

 • Kinsta – google cloud kezelt wordpress hosting, ennél jobbat nem találsz
 • Cloudways – DIY megoldásokra épülő kezelt hosting – ingyenesen kipróbálható
 • Siteground – kiváló ár/érték arányú wordpress hosting

CDN – Cloud Delivery Network

 • Cloudflare – az ingyenes csomag bárkinek ajánlható

A leggyorsabb sablonok:

 • GeneratePress – freemium (a wplama-n én is ezt használom)
 • WPAstra – freemium, együttműködik a legtöbb szerkesztővel: beaver builder / elementor / divi / stb.
 • OceanWP – freemium, együttműködik a legtöbb szerkesztővel: beaver builder / elementor / divi / stb.
 • Studiopress sablonok – a studiopress és a genesis framework komoly nevek a wordpress világban, de az ő sablonjaik inkább haladóknak ajánlhatók
 • MyThemeShop sablonok – kiválóan kódolt sablonok és bővítmények megfizethető áron

Képtömörítők:

 • Optimus – ingyenes verziója is korlátlan tömörítést tesz lehetővé 100kB méretig
 • ShortPixel – most kedvezménnyel az AppSumo-n
 • TinyJPG – online képtömörítő
 • CompressJPG – online képtömörítő

Te hogy optimalizálod az oldalad, illetve optimalizálod-e egyáltalán?

Szólj hozzá!